Υλικά
Εκτέλεση Για το κέικ Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε τη σόδα, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύετε πρόχειρα με ένα πιρούνι. Στο μπολ του μίξερ ανακατεύετε με το φτερό το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, για 3 λεπτά περίπου. Κατόπιν βάζετε τη βανίλια και το ξύσμα. Προσθέτετε το αβγό κι ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και ρίχνετε στο μπολ το περιεχόμενο με το αλεύρι σταδιακά. Προσθέτετε λίγο από το αλεύρι κι εναλλάξ με το γάλα ή το ξινόγαλα, που το έχετε ανακινήσει καλά. Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα. Μεταφέρετε το μείγμα εκεί και με μια σπάτουλα λειαίνετε την επιφάνεια. Ψήνετε στη μεσαία θέση σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει το γλυκό. Αφού ψηθεί, το αφήνετε για 10 λεπτά στο φούρνο με ανοιχτή την πόρτα και κατόπιν το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Για το γλάσο Αφήστε λίγο να κρυώσει το κέικ πριν ρίξετε το γλάσο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα, προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρευστη μορφή το γλάσο μας. Αμέσως χύστε το γλάσο πάνω από το κέικ. Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr