Υλικά
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
- 1/3 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1-1 / 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 φλιτζάνια βουτυρόγαλα ή φρέσκο γάλα
- 1 φλιτζάνι σταφίδες
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ, συνδυάζουμε τα πέντε πρώτα υλικά της συνταγής μέχρι το μείγμα να γίνει ψίχουλα και αφήνετε στην άκρη. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας καλά. Ανακατέψτε καλά τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, μπέικιν, αλάτι) και προσθέστε τα στο κρεμώδες μείγμα εναλλάξ με βουτυρόγαλα στο μείγμα με το αλεύρι. Προσθέστε και τις σταφίδες. Απλώστε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαστάσεων 33 x 22 εκ. Πασπαλίστε με το μισό από το μείγμα της ψίχας. Βάζετε για ψήσιμο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Ρυθμίστε τη σχάρα του φούρνου στη μέση και ψήνετε για 40 λεπτά. Τέλος πασπαλίστε με το υπόλοιπο μείγμα της ψίχας όταν το κέικ βγει από το φούρνο.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr