Υλικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. τσορίθο σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, ψιλοκομμένα
- 1 πρέζα κύμινο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
- 1 πρέζα ζάχαρη άχνη
- Λίγο ξύδι από κόκκινο κρασί
- 250 γρ. κόκκινες φακές
- 800 γρ. σάλτσα ψιλοκομμένης ντομάτας
- 850 ml ζωμό κοτόπουλου
- Γιαούρτι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε το τσορίθο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει τραγανό και να βγάλει τα λίπη του. Αφαιρέστε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ, αφήνοντας το λίπος στο τηγάνι.
- Τσιγαρίστε το κρεμμύδι, τα καρότα και το κύμινο για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίξτε την πάπρικα και τη ζάχαρη, μαγειρέψτε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε το ξύδι.
- Σιγοβράστε και προσθέστε τις φακές, τη σάλτσα ντομάτας και το ζωμό κοτόπουλου. Ανακατέψτε καλά και σιγοβράστε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
- Σερβίρετε σε μπολ, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι και ελαιόλαδο, γαρνίρετε με το τσορίθο και λίγη πάπρικα και απολαύστε.