Υλικά
- 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 3 ντομάτες, κομμένες στη μέση
- 4 μεγάλα αβγά
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια σοτάρετε τις ντομάτες από την πλευρά που τις έχετε κόψει μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να παίρνουν χρώμα.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα αβγά με τα μυρωδικά, το αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Βγάλτε τις ντομάτες από το τηγάνι και τοποθετήστε τις σε δύο πιάτα.
- Ρίξτε το μείγμα αβγών στο τηγάνι και ψήστε την ομελέτα μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
- Κόψτε στα τέσσερα και σερβίρετε με τις ντομάτες.