Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή σοκολάτα
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, χωρισμένη
- 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- Ανάμεικτα φρέσκα μούρα, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα συνδυάστε τη σοκολάτα και τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος.
- Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει και προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και προσθέστε το 1/4 της κρέμας στο μείγμα σοκολάτας.
- Ανακατέψτε καλά, προσθέστε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά.
- Τοποθετήστε σε μπολ επιδορπίου και διατηρήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
- Εάν θέλετε γαρνίρετε με μούρα ή φρούτα της επιλογής σας.