Υλικά
- 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
- 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 3/4 κ. γλ. αλάτι
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 1/4 κ. γλ. ξερό δεντρολίβανο
- 3 κ. σ. ξινή κρέμα χαμηλών λιπαρών
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε στο ελαιόλαδο για 6- 8 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
- Μεταφέρετε σε ταψί και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Ψήστε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2 λεπτά.
- Προσθέστε το λευκό κρασί, το δεντρολίβανο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Αφήστε να σιγοβράσει για 2 λεπτά, προσθέστε την ξινή κρέμα και το ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο με σάλτσα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.