Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2/3 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 2/3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού βατόμουρα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα κέικ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Προσθέστε τη μαργαρίνη και ανακατέψτε.
  4. Σε ένα άλλο μπολ συνδυάστε το γάλα με τα αβγά και προσθέστε το μείγμα σε εκείνο με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, προσθέστε τα βατόμουρα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40- 45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή από το κέντρο του κέικ.