Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 2/3 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
- 2 αβγά, χτυπημένα
- 2/3 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 φλ. τσαγιού βατόμουρα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα κέικ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέστε τη μαργαρίνη και ανακατέψτε.
- Σε ένα άλλο μπολ συνδυάστε το γάλα με τα αβγά και προσθέστε το μείγμα σε εκείνο με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
- Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, προσθέστε τα βατόμουρα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40- 45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή από το κέντρο του κέικ.