Υλικά
- 250 γρ. ρύζι για ριζότο
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- 1 μεσαίο προς μεγάλο παντζάρι βρασμένο και καθαρισμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
- 200 γρ. φέτα
- 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Λιώστε το παντζάρι σε πουρέ σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
- Προσθέστε λίγο λίγο το βαλσάμικο, μέχρι να αποκτήσετε μία τέλεια υφή πουρέ, όχι πολύ υγρή.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί και προσθέστε το σκόρδο.
- Μαγειρέψτε για 2 λεπτά και προσθέστε το ρύζι.
- Ανακατέψτε καλά, μέχρι όλοι οι σπόροι του ρυζιού να λαδωθούν.
- Προσθέστε μια κουταλιά από το ζωμό και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό από το ρύζι.
- Συνεχίστε την ίδια διαδικασία μέχρι το ρύζι να είναι κρεμώδες, «κρατώντας» ελάχιστα.
- Μόλις το ρύζι φτάσει στη σωστή υφή προσθέστε τον πουρέ παντζαριού και ανακατέψτε καλά για άλλα 2 λεπτά.
- Σερβίρετε και γαρνίρετε με τριμμένη φέτα.