Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/3 φλ. τσαγιού αλατισμένο βούτυρο λιωμένο
- 3/4 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
- 1 μεγάλο αβγό
- 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 φλ. τσαγιού φραμπουάζ (σμέουρα)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Προετοιμάστε μία φόρμα μάφιν αλείφοντας την κάθε θήκη με λάδι ή βούτυρο.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε ξανά.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε ελαφρά το γάλα με το αβγό και τη βανίλια.
- Προσθέστε σταδιακά το μείγμα γάλακτος σε εκείνο με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος, προσθέστε και τα φραμπουάζ και ανακατέψτε απαλά.
- Γεμίστε κάθε θήκη μάφιν αφήνοντας λίγο χώρο γιατί θα φουσκώσουν.
- Πασπαλίστε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ψήστε για 17- 20 λεπτά.