Υλικά
- 500 γρ. λεπτά μπισκότα σοκολάτας
- 225 γρ. τυρί κρέμα
- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1/4 φλ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένες καραμέλες μέντας
- Κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη για την επιφάνεια εργασίας
Εκτέλεση
- Αλέστε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σαν σκόνη.
- Προσθέστε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη, το μασκαρπόνε και το αλάτι και συνεχίστε το άλεσμα για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα.
- Στον πάγκο της κουζίνας ρίξτε τη σκόνη κακάο και χωρίστε την ζύμη στη μέση.
- Διαμορφώστε κάθε μισό σε έναν κορμό και τυλίξτε με πλαστικό περιτύλιγμα.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες ή ολόκληρη νύχτα μέχρι να σφίξει καλά.
- Μεταφέρετε τις θρυμματισμένες καραμέλες μέντας σε μία λαδόκολλα.
- Βγάλτε τους κορμούς από το ψυγείο, ξετυλίξτε από την μεμβράνη και τοποθετήστε τους πάνω στην καραμέλα μέχρι να καλυφθούν όλες οι πλευρές τους.
- Κόψτε σε ροδέλες, στο πάχος ενός μπισκότου.