Υλικά
- 1 συσκευασία πένες
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 1 συσκευασία σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
- 3/4 κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. σ. βότκα
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα λουκάνικα.
- Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και προσθέστε το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά.
- Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ροδίσει το σκόρδο.
- Προσθέστε τις ντομάτες και το αλάτι και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίξτε την βότκα και την κρέμα γάλακτος, μειώστε την θερμότητα στο χαμηλό και αφήστε να πάρει μία βράση.
- Προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατέψτε και αφήστε για 1 λεπτό στη φωτιά με την σάλτσα.
- Ρίξτε το φρέσκο μαϊντανό, ανακατέψτε και σερβίρετε.