Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο κατά μήκος του πυρήνα σε 4 «μπριζόλες»
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού για γεύση
  • Αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε τις «μπριζόλες» κουνουπιδιού σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ αναμείξτε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  3. Με ένα πινέλο μαγειρικής αλείψτε με το μισό μείγμα τις «μπριζόλες» κουνουπιδιού.
  4. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, γυρίστε απαλά αλείψτε με το υπόλοιπα μείγμα λαδιού και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη 15 λεπτά.