Υλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο κατά μήκος του πυρήνα σε 4 «μπριζόλες»
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού για γεύση
- Αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε τις «μπριζόλες» κουνουπιδιού σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ αναμείξτε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Με ένα πινέλο μαγειρικής αλείψτε με το μισό μείγμα τις «μπριζόλες» κουνουπιδιού.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, γυρίστε απαλά αλείψτε με το υπόλοιπα μείγμα λαδιού και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη 15 λεπτά.