Υλικά

  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Μία παχιά λωρίδα φλούδας λεμονιού
  • Χυμό από 2- 3 λεμόνια
  • 2 κ. σ. βότκα (προαιρετικά)
  • Ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε 250 ml νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα αρχίσει να βράζει.
  2. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά, απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
  3. Πετάξτε τη φλούδα λεμονιού και μετρήστε 100 ml χυμό λεμονιού.
  4. Προσθέστε το χυμό στο μείγμα της ζάχαρης μαζί με τη βότκα, αν τελικά την χρησιμοποιήσετε.
  5. Τοποθετήστε στην κατάψυξη για 1 ώρα και 30 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε με ένα σύρμα για να σπάσει και να ενσωματώσει τους κρυστάλλους πάγου το μείγμα μέσα του.
  6. Βάλτε και πάλι στην κατάψυξη για 4 ακόμη ώρες, ανακατεύοντας το μείγμα ανά ώρα.
  7. Σερβίρετε τις μπάλες σορμπέ με ξύσμα λεμονιού και φρέσκο βασιλικό.