Υλικά
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- Μία παχιά λωρίδα φλούδας λεμονιού
- Χυμό από 2- 3 λεμόνια
- 2 κ. σ. βότκα (προαιρετικά)
- Ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε 250 ml νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα αρχίσει να βράζει.
- Μαγειρέψτε για 3 λεπτά, απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
- Πετάξτε τη φλούδα λεμονιού και μετρήστε 100 ml χυμό λεμονιού.
- Προσθέστε το χυμό στο μείγμα της ζάχαρης μαζί με τη βότκα, αν τελικά την χρησιμοποιήσετε.
- Τοποθετήστε στην κατάψυξη για 1 ώρα και 30 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε με ένα σύρμα για να σπάσει και να ενσωματώσει τους κρυστάλλους πάγου το μείγμα μέσα του.
- Βάλτε και πάλι στην κατάψυξη για 4 ακόμη ώρες, ανακατεύοντας το μείγμα ανά ώρα.
- Σερβίρετε τις μπάλες σορμπέ με ξύσμα λεμονιού και φρέσκο βασιλικό.