Υλικά

  • 3 μπανάνες ψιλοκομμένες
  • 425 γρ. μαύρα φασόλια, μαγειρεμένα και στραγγισμένα
  • 60 γρ. σκόνη κακάου
  • 160 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 95 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 γρ. δάκρυα μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί.
  2. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τις μπανάνες, τα μαύρα φασόλια, τη σκόνη κακάου, το βούτυρο αμυγδάλου, το αλεύρι αμυγδάλου, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
  3. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί, πασπαλίστε με τα δάκρυα σοκολάτας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
  5. Αφήστε να κρυώσει, κόψτε και απολαύστε. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.