Υλικά
- 2 καρότα
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
- 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ. γλ. πιπέρι
- 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- Για της σος: 2 κ. σ. γιαούρτι, 1 κ. γλ. χυμό λεμόνι, 1/2 κ. γλ. αλάτι με σκόρδο, 1 κ. γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος των καρότων και στη συνέχεια κόψτε τα στη μέση. Κόψτε το κάθε μισό και πάλι στη μέση και έπειτα στα τρία κατά μήκος.
- Τοποθετήστε τα στικς καρότου σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Τοποθετήστε σε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15- 20 λεπτά, αναλόγως την τραγανότητα που επιθυμείτε.
- Ανακατέψτε τα υλικά για τη σος σε ένα μπολ.
- Γαρνίρετε τα καρότα με παρμεζάνα και μαϊντανό και σερβίρετε με τη σος γιαουρτιού.