Υλικά

  • 2 καρότα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • Για της σος: 2 κ. σ. γιαούρτι, 1 κ. γλ. χυμό λεμόνι, 1/2 κ. γλ. αλάτι με σκόρδο, 1 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος των καρότων και στη συνέχεια κόψτε τα στη μέση. Κόψτε το κάθε μισό και πάλι στη μέση και έπειτα στα τρία κατά μήκος.
  3. Τοποθετήστε τα στικς καρότου σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Τοποθετήστε σε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15- 20 λεπτά, αναλόγως την τραγανότητα που επιθυμείτε.
  5. Ανακατέψτε τα υλικά για τη σος σε ένα μπολ.
  6. Γαρνίρετε τα καρότα με παρμεζάνα και μαϊντανό και σερβίρετε με τη σος γιαουρτιού.