Υλικά
- 900 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. πιπέρι
- 1 κ. σ. μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων
- 1 κ. γλ. κύμινο
- 35 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων.
- Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου στο μείγμα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνειά τους.
- Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί σε λαδόκολλα και ψήστε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
- Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά.
- Όσο ψήνετε το κοτόπουλο ανακατέψτε σε ένα μπολ το λάδι με την παρμεζάνα, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
- Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο γαρνίρετε με το μείγμα της παρμεζάνας αμέσως και απολαύστε.