Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα κράνμπερις, αποψυγμένα
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • Ανθρακούχο νερό, για σερβίρισμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίξτε το νερό και το μέλι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Αφήστε να κρυώσει στην άκρη.
  2. Τοποθετήστε τα κράνμπερις σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι να αποκτήσετε έναν λείο πουρέ.
  3. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίξτε το σιρόπι, τον πουρέ από τα κράνμπερις και το δενδρολίβανο και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  4. Αφήστε να κρυώσει εντελώς, σουρώστε το μείγμα και αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές γυάλινο δοχείο και φυλάξτε στο ψυγείο για έως και 2 μήνες.
  5. Για να σερβίρετε, ανακατέψτε 1- 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα με τα κράνμπερις με 225 γρ. ανθρακούχου νερού σε ένα ποτήρι με πάγο.