Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα κράνμπερις, αποψυγμένα
- 2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- Ανθρακούχο νερό, για σερβίρισμα
- 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίξτε το νερό και το μέλι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Αφήστε να κρυώσει στην άκρη.
- Τοποθετήστε τα κράνμπερις σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι να αποκτήσετε έναν λείο πουρέ.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίξτε το σιρόπι, τον πουρέ από τα κράνμπερις και το δενδρολίβανο και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει εντελώς, σουρώστε το μείγμα και αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές γυάλινο δοχείο και φυλάξτε στο ψυγείο για έως και 2 μήνες.
- Για να σερβίρετε, ανακατέψτε 1- 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα με τα κράνμπερις με 225 γρ. ανθρακούχου νερού σε ένα ποτήρι με πάγο.