Υλικά
- 4 κρόκοι αβγών
- 4 αβγά
- 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από δύο λεμόνια
- 3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1 έτοιμη ζύμη τάρτας
- Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ψήστε την ζύμη τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Σε ένα μπολ σε μπεν μαρί χτυπήστε τους κρόκους των αβγών με τα ολόκληρα αβγά, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε ελαφρώς το μείγμα για περίπου 10 λεπτά.
- Ρίξτε την κρέμα στην προψημένη τάρτα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 6 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.