Υλικά
- 1 συσκευασία κομμένο ανανά χωρίς ζάχαρη
- 3 κ. σ. μέλι
- 2 κ. σ. gochujang (κορεάτικη πάστα κόκκινου πιπεριού)
- 2 φλ. τσαγιού μείγμα λαχανικών
- 2 φλ. τσαγιού ζεστό μαγειρεμένο καστανό ρύζι
- 1/4 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερις
- 1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ψημένα
- 1 φιλέτο σολομού κομμένο σε χοντρούς κύβους
- Καλαμάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση
- Για τη μαρινάδα ανακατέψτε σε ένα μπολ το μέλι, με μία κουταλιά της σούπας gochujang και μισό φλυτζάνι του τσαγιού από το ζωμό του ανανά.
- Για τα λαχανικά ανακατέψτε τον υπόλοιπο ζωμό του ανανά με την άλλη κουταλιά gochujang μέχρι να μαλακώσει.
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε το ρύζι, τα κράνμπερις, τα αμύγδαλα και το μείγμα λαχανικών και ανακατέψτε με το ζωμό για τα λαχανικά.
- Κλείστε καλά και αφήστε στην άκρη.
- Σε ξύλινα καλαμάκια τοποθετήστε εναλλάξ τα κομμάτια σολομού και ανανά, αλείψτε με τη μαρινάδα και ψήστε για 5- 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα τελευταία 2 λεπτά αλείψτε και πάλι με τη μαρινάδα.
- Σερβίρετε τα λαχανικά με το ρύζι, από πάνω τα σουβλάκια σολομού και απολαύστε.