Υλικά

Είναι μια συνταγή που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και κάποιοι μάλιστα ορκίζονται πως είναι ακόμα καλύτερο και από μια λαχταριστή μοσχαρίσια. Όπως τις αποκαλεί η μαγειρική ιστοσελίδα Delish, πρόκειται για «μπριζόλες» λάχανου! Το λάχανο γίνεται αμέσως πάνω στη θράκα (ή τον φούρνο) και μπορεί να λειτουργήσει τόσο ως συνοδευτικό όσο και ως κυρίως πιάτο.

Αυτές τις χορτοφαγικές «μπριζόλες» τις συνοδεύουν συνήθως με τυρί ροκφόρ και μπέικον (χωρίς μπέικον αν το θέλουμε vegan), το ψητό λάχανο λειτουργεί ωστόσο ως λευκός καμβάς για να χτίσουμε εμείς το πιάτο από την αρχή. Η πιο εύκολη συνταγή περιλαμβάνει ένα μεγάλο λάχανο κομμένο σε χοντρές φέτες. Το περνάμε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και το καρυκεύουμε με χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα μυρωδικά της αρεσκείας μας. Το πετάμε στα κάρβουνα (ή στον φούρνο, σε υψηλή θερμοκρασία) και δεν θέλει παρά 5 λεπτά σε κάθε πλευρά. Σερβίρεται με μπέικον, μπλε τυρί και κρεμμυδάκι φρέσκο…