Υλικά
- 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες κόντρα ή ribeye
- 2 κουταλιές ολόκληρους κόκκους πιπεριού
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 50 ml μπράντι
- 150 ml ζωμός βοδινού
- 125 ml κρέμα γάλακτος light
Εκτέλεση
- Χτυπάτε τους κόκκους του πιπεριού στο γουδί και αλατίζετε τις μπριζόλες καλά.
- Πατάτε καλά τις μπριζόλες να πάει το πιπέρι παντού κι από τις δύο πλευρές.
- Ζεσταίνετε καλά το τηγάνι πριν βάλετε το λάδι και στη συνέχεια βάζετε τις μπριζόλες (μία – μία αν δεν χωράνε).
- Μαγειρεύετε για 2 – 4 λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλά θέλετε να έχουν ψηθεί μέσα.
- Τις μεταφέρετε σε ζεστά πιάτα και τις αφήνετε να ηρεμήσουν.
- Στη συνέχεια φτιάχνετε τη σάλτσα. Όσο είναι ακόμα το τηγάνι στη φωτιά και καίει καλά ρίχνετε με προσοχή το μπράντι ή το κονιάκ για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτετε έπειτα τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος light.
- Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και μετά από 2 λεπτά βάζετε τη σάλτσα πάνω στις μπριζόλες.