Υλικά
- 5 μέτρια ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και κομμένα στη μέση
- 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 350 γρ. ψίχα καβουριού
- 4 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- 2 κ. σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 1 κ. σ. κάπαρη
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο
- 1/2 κ. γλ πάπρικα
- Λεμόνι σε σφήνες
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ.
- Τοποθετήστε 2 μισά αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ και λιώστε σε πουρέ με ένα πιρούνι.
- Προσθέστε τη μαγιονέζα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε στο μπολ το καβούρι, 3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, σχοινόπρασο, την πιπεριά τσίλι, την κάπαρη και το πιπέρι και ανακατέψτε.
- Γεμίστε τα υπόλοιπα αβοκάντο με το μείγμα και τοποθετήστε σε ένα ταψί.
- Γαρνίρετε με το τριμμένο τυρί και ψήστε για περίπου 3- 5 λεπτά.
- Πασπαλίστε με το υπόλοιπο κόλιανδρο και σερβίρετε με τις σφήνες λεμονιού.