Υλικά

  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 1/2 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 3/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακό
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Χτυπήστε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατέψτε καλά.
  4. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι.
  5. Με την βοήθεια ενός κουταλιού δημιουργήστε τα μπισκότα ακουμπώντας τα πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  6. Πασπαλίστε με ζάχαρη ή αμύγδαλα.
  7. Ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.