Υλικά
- 2 1/2 φλ. τσαγιού ρεβίθια βρασμένα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι
- 1 ώριμο αβοκάντο
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 κ. σ. νερό
- 2 κ. σ. ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1/2 κ. γλ. κύμινο
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Προσθέστε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας.
- Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε ένα μείγμα με λεία υφή.
- Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή χυμό λεμονιού εάν χρειαστεί.
- Σερβίρετε με ελαιόλαδο, σουσάμι και φρέσκα βότανα.
- Φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και καταναλώστε το εντός 3 ημερών.