Υλικά

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ρεβίθια βρασμένα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. νερό
  • 2 κ. σ. ταχίνι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1/2 κ. γλ. κύμινο
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προσθέστε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας.
  2. Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε ένα μείγμα με λεία υφή.
  3. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή χυμό λεμονιού εάν χρειαστεί.
  4. Σερβίρετε με ελαιόλαδο, σουσάμι και φρέσκα βότανα.
  5. Φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και καταναλώστε το εντός 3 ημερών.