Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσια συκωταριά (εντόσθια)
  • 1 κ. σ. αλεύρι
  • 2 κ. σ. κορν φλάουρ
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλύνετε πολύ καλά την συκωταριά και βάλτε τη να βράσει για 10 λεπτά σε νερό με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και ψιλοκόψτε.
  2. Σοτάρετε σε λάδι τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τη συκωταριά και το αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νερό για 5- 6 λεπτά.
  3. Προσθέστε 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό, ανακατέψτε και μόλις πάρει βράση αφήστε να σιγομαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
  4. Εντωμεταξύ, χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους των αβγών και χτυπήστε τα ξεχωριστά.
  5. Ενώστε τα και συνεχίστε το χτύπημα, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και λίγο ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα.
  6. Ρίξτε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα, ανακατέψτε και προσθέστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τον άνηθο.
  7. Ανακατέψτε για τελευταία φορά και σερβίρετε.