Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 φλ. τσαγιού μπρόκολο
- Ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνας
- Φρέσκο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί και μοιράστε ομοιόμορφα τη μαρινάδα.
- Στο υπόλοιπο ταψί τοποθετήστε το μπρόκολο, ραντίστε με ελαιόλαδο και ρίξτε αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, σερβίρετε και γαρνίρετε με το μαϊντανό.