Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 φλ. τσαγιού μπρόκολο
  • Ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνας
  • Φρέσκο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί και μοιράστε ομοιόμορφα τη μαρινάδα.
  4. Στο υπόλοιπο ταψί τοποθετήστε το μπρόκολο, ραντίστε με ελαιόλαδο και ρίξτε αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, σερβίρετε και γαρνίρετε με το μαϊντανό.