Υλικά
- 6 ντομάτες
- 200 γρ. προμαγειρεμένο κουσκούς
- 200 ml νερό
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 10 φράουλες
- 1 μάνγκο
- Φύλλα μέντας, για το άρωμα
- Λίγες μαύρες ελιές
- Χυμό λεμονιού
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Για να φτιάξετε το κουσκούς, θερμάνετε τα 200 ml νερού με λίγο αλάτι, ρίξτε πάνω στο κουσκούς και προσθέστε το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε, καλύψτε και αφήστε το για 10 λεπτά.
- Πλύνετε τις ντομάτες, κόψτε τις κορυφές τους και βγάλτε το εσωτερικό τους και τους σπόρους. Κρατήστε τις κορυφές και τον πολτό στην άκρη.
- Κόψτε το κρεμμύδι, τις ελιές, τις φράουλες, τη μέντα και το μάνγκο σε μικρούς κύβους, προσθέστε στον πολτό ντομάτας και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το μείγμα στο κουσκούς και ανακατέψτε.
- Φτιάξτε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και προσθέστε το στη γέμιση.
- Γεμίστε τις ντομάτες με το μείγμα, καλύψτε με τα καπάκια και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.