Υλικά
- 2 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 κ. σ. σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
- 30 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 5 κρόκοι αβγών
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε ελαφρά την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάου σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά έως ότου το μείγμα συνδυαστεί καλά και η ζάχαρη διαλυθεί.
- Αφήστε να σιγοβράσει και προσθέστε τη μαύρη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
- Χτυπήστε τους κρόκους και προσθέστε τους στο μείγμα, μέχρι να χυλώσει για 1- 2 λεπτά.
- Μεταφέρετε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και τοποθετήστε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.