Υλικά
- 2 κιλά μύδια
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 2 φέτες ψωμιού, ψημένες
- 2 σφήνες λεμονιού για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε να σοταριστεί για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
- Γαρνίρετε με τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίστε το σοτάρισμα για 45 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας τα υλικά.
- Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και το πιπέρι, βράστε τη σάλτσα για λίγα λεπτά, προσθέστε τα μύδια και καλύψτε αμέσως. Ανακινήστε την κατσαρόλα και αφήστε τα μύδια να βράσουν για 1 λεπτό.
- Ανακατέψτε τα μύδια, αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε να βράσουν για 2 ακόμη λεπτά.
- Όταν τα μύδια αρχίσουν να ανοίγουν προσθέστε το μαϊντανό, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε να βράσουν για ακόμη 1- 3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν όλα τα κελύφη.
- Σερβίρετε με ψητό ψωμί και τις σφήνες λεμονιού.