Υλικά

  • 2 κιλά μύδια
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 φέτες ψωμιού, ψημένες
  • 2 σφήνες λεμονιού για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε να σοταριστεί για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  3. Γαρνίρετε με τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίστε το σοτάρισμα για 45 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας τα υλικά.
  4. Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και το πιπέρι, βράστε τη σάλτσα για λίγα λεπτά, προσθέστε τα μύδια και καλύψτε αμέσως. Ανακινήστε την κατσαρόλα και αφήστε τα μύδια να βράσουν για 1 λεπτό.
  5. Ανακατέψτε τα μύδια, αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε να βράσουν για 2 ακόμη λεπτά.
  6. Όταν τα μύδια αρχίσουν να ανοίγουν προσθέστε το μαϊντανό, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε να βράσουν για ακόμη 1- 3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν όλα τα κελύφη.
  7. Σερβίρετε με ψητό ψωμί και τις σφήνες λεμονιού.