Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 μπανάνες, πουρέ
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 αβγά, χτυπημένα
- 1 κ. σ. μαργαρίνη, λιωμένη
- Λίγο βούτυρο για το μαγείρεμα
- 1/2 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη, προαιρετικά για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γάλα με τον πουρέ μπανάνας.
- Κοκκινίστε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν και προσθέστε το στο μείγμα με τις μπανάνες.
- Προσθέστε τα αβγά και τη μαργαρίνη και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
- Τοποθετήστε προσεκτικά τις κουταλιές του μείγματος στο τηγάνι και μαγειρέψτε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
- Γαρνίρετε, προαιρετικά, με άχνη ζάχαρη και απολαύστε.