Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 μπανάνες, πουρέ
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 1 κ. σ. μαργαρίνη, λιωμένη
  • Λίγο βούτυρο για το μαγείρεμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη, προαιρετικά για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γάλα με τον πουρέ μπανάνας.
  2. Κοκκινίστε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν και προσθέστε το στο μείγμα με τις μπανάνες.
  3. Προσθέστε τα αβγά και τη μαργαρίνη και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
  5. Τοποθετήστε προσεκτικά τις κουταλιές του μείγματος στο τηγάνι και μαγειρέψτε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  6. Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
  7. Γαρνίρετε, προαιρετικά, με άχνη ζάχαρη και απολαύστε.