Υλικά
- 1 κ. γλ. στιγμιαίο εσπρέσο
- 40 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (ψιλοκομμένη)
- 600 γρ. κρέμα καρύδας
- 60 ml ζεστό νερό
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1/2 κ. γλ. άγαρ- άγαρ (φυτική ζελατίνη)
- 2 κ. σ. κόκκους καφέ εσπρέσο για το γαρνίρισμα
- Σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα την μαύρη σοκολάτα, την κρέμα καρύδας, την ζάχαρη και τον εσπρέσο.
- Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σιγοβράσει το μείγμα.
- Προσθέστε το άγαρ- άγαρ στο ζεστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
- Ρίξτε το νερό με το άγαρ- άγαρ στο μείγμα με την κρέμα καρύδας και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αυξήστε την φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας για 3 λεπτά.
- Αφαιρέστε από την φωτιά και ρίξτε το μείγμα στις ειδικές θήκες ή σε ποτήρια γλυκού.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
- Γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα και τους κόκκους εσπρέσο.