Υλικά

  • 1 μπουκάλι (750 ml) κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ (ή λικέρ πορτοκάλι)
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε ροδέλες (και ξεφλουδισμένο, αν θέλετε ένα λιγότερο πικρό ποτό)
  • 8 ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 2 έως 4 κ. σ. ζάχαρη, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ανάλογα με τη γεύση (ή το γλυκαντικό της αρεσκείας σας)
  • Προαιρετικές γαρνιτούρες: φέτες εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, λεμόνι ή/και λάιμ), επιπλέον ξυλάκια κανέλας, επιπλέον γλυκάνισος

Εκτέλεση

  1. Προσθέστε το κρασί, το κονιάκ, τις φέτες πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο και 2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ανακατέψτε για λίγο για να συνδυαστούν.
  2. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε και αφήστε το κρασί να σιγοβράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.
  3. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό σουρωτήρι, αφαιρέστε και πετάξτε τις φέτες πορτοκαλιού, τα γαρύφαλλα, τα ξυλάκια κανέλας και τον γλυκάνισο. 
  4. Δοκιμάστε το ζεστό κρασί και προσθέστε επιπλέον γλυκαντικό αν χρειάζεται.
  5. Σερβίρετε ζεστό σε πυρίμαχες κούπες, γαρνίροντας με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά.