Υλικά
- 600 γρ. μοσχαράκι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 25 γρ. βούτυρο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
- 6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
- 3 κ. σ. αλεύρι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 φύλλα δάφνης
- 400 ml κόκκινο κρασί
- 1 κ. σ. ντοματοπολτό
- 300 ml ζωμό βοδινού κρέατος
- 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα στη μέση
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
- Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μαγειρέψτε για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και μεταφέρετε σε ένα μικρό πιάτο.
- Βάλτε το αλεύρι σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα τροφίμων με άφθονο μαύρο πιπέρι. Προσθέστε το μισό μοσχαρίσιο κρέας, κουνήστε το για να καλυφθεί και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το, αφήνοντας λίγο αλεύρι στη σακούλα. Προσθέστε το υπόλοιπο μοσχαρίσιο κρέας και ανακινήστε το για να καλυφθεί με το υπόλοιπο αλεύρι.
- Ζεστάνετε το λάδι στο ίδιο σκεύος που μαγειρέψατε τα κρεμμύδια, προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας και τα φύλλα δάφνης και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει το κρέας παντού. Σβήστε με το κρασί και επιστρέψτε τα κρεμμύδια στο σκεύος.
- Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και τον ζωμό, ανακατέψτε και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Σκεπάστε με το καπάκι και βάλτε το φαγητό στο φούρνο να σιγομαγειρευτεί για 1 ώρα.
- Μετά από 1 ώρα, προσθέτετε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε στο φούρνο για άλλη μια ώρα. Δοκιμάστε το κρέας -αν είναι μαλακό, βγάλτε το από το φούρνο. Αν είναι ακόμα λίγο σκληρό, μαγειρέψτε για 30 λεπτά ακόμα και δοκιμάστε ξανά.
- Σερβίρετε γαρνίροντας με μαϊντανό.