Υλικά
- 1/3 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
- 2/3 φλ. τσαγιού βυστικοβούτυρο
- 3 φλ. τσαγιού βρώμη
- 1/2 φλ. τσαγιού φυστίκια, χωρίς αλάτι
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο αλατισμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλας σε ένα ταψί.
- Σε ένα τηγάνι ρίξτε την ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και τη σκόνη κακάο.
- Μαγειρέψετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει για ένα λεπτό.
- Προσθέστε το φυστικοβούτυρο στο μείγμα και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τη βρώμη, τα φυστίκια και την βανίλια και ανακατέψτε ξανά.
- Με ένα κουτάλι ή κουταλάκι του γλυκού (αναλόγως το μέγεθος που θέλετε να δώσετε στα μπισκότα σας) πάρτε λίγο λίγο από το μείγμα και δημιουργήστε τα μπισκότα σας τοποθετώντας τα στη λαδόκολλα.
- Βάλτε στο ψυγείο και διατηρήστε τα σε δροσερό και ξηρό μέρος.