Υλικά

  • 1/3 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 2/3 φλ. τσαγιού βυστικοβούτυρο
  • 3 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1/2 φλ. τσαγιού φυστίκια, χωρίς αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο αλατισμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλας σε ένα ταψί.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίξτε την ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και τη σκόνη κακάο.
  3. Μαγειρέψετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  4. Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει για ένα λεπτό.
  5. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο στο μείγμα και ανακατέψτε.
  6. Προσθέστε τη βρώμη, τα φυστίκια και την βανίλια και ανακατέψτε ξανά.
  7. Με ένα κουτάλι ή κουταλάκι του γλυκού (αναλόγως το μέγεθος που θέλετε να δώσετε στα μπισκότα σας) πάρτε λίγο λίγο από το μείγμα και δημιουργήστε τα μπισκότα σας τοποθετώντας τα στη λαδόκολλα.
  8. Βάλτε στο ψυγείο και διατηρήστε τα σε δροσερό και ξηρό μέρος.