Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
- 1 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
- 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αβγά
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. τζίντζερ
- 1 φλ. τσαγιού βρώμη
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρυσταλλικό τζίντζερ
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με τη μαργαρίνη, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη.
- Προσθέστε τα αβγά, το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε.
- Σε ένα άλλο μπολ συνδυάστε το αλεύρι, με τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το ψιλοκομμένο τζίντζερ και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε στο μείγμα με τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.
- Με ένα κουτάλι τοποθετήστε μικρά βουναλάκια ζύμης σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε για 10- 12 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι τα μπισκότα σας να πάρουν χρώμα.