Υλικά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
- 50 γραμ. τριμμένο καρότο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Μισό φλιτζάνι άσπρο κρασί
- Παρμεζάνα
- Μισό φλιτζάνι μαργαρίνη με ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά, σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο στη μαργαρίνη με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί, αλάτι και πιπέρι.
- Όταν το κρασί εξατμιστεί, ρίχνετε 4 φλιτζάνια του τσαγιού βραστό νερό.
- Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνετε το ρύζι, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε για 20 λεπτά περίπου να σιγοβράζει.
- Στο τέλος προσθέτετε μπόλικη παρμεζάνα και μαργαρίνη