Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού ρύζι (τοποθετήστε το για 2 ώρες σε νερό και μηλόξυδο)
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεσαία ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια
- Ζωμό κοτόπουλου
- 100 γρ. τσορίθο
- 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
- Ρίξτε το κοτόπουλο και το τσορίθο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
- Προσθέστε το ρύζι στην κατσαρόλα και τόσο ζωμό κοτόπουλου ώστε να καλυφθεί όλο το ρύζι.
- Τέλος, τοποθετήστε τις γαρίδες από πάνω, γαρνίρετε με τον άνηθο και καλύψτε με ένα καπάκι.
- Αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το ρύζι να πιει όλα τα υγρά.
- Διακοσμήστε με λεμόνι και σερβίρετε ζεστό.