Υλικά

  • 6 αβγά
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 75 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ. σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλ. βανίλια
  • 20 γρ. σκόνη κακάο
  • Ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Έχετε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα και το νερό.
  3. Προσθέστε το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
  4. Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το στο μείγμα.
  5. Ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
  6. Σουρώστε το μείγμα, προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.
  7. Προθερμάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  8. Ρίξτε λίγο από το χυλό, απλώστε ομοιόμορφα και μαγειρέψτε για ένα λεπτό από τη μία πλευρά, αναποδογυρίστε και συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμη μισό λεπτό.
  9. Απολαύστε σκέτες, με ζάχαρη άχνη ή τη γαρνιτούρα της επιλογής σας.