Υλικά
- 6 αβγά
- 2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 75 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ. σ. ζάχαρη
- 1/2 κ. γλ. βανίλια
- 20 γρ. σκόνη κακάο
- Ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Έχετε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα και το νερό.
- Προσθέστε το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
- Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το στο μείγμα.
- Ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
- Σουρώστε το μείγμα, προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.
- Προθερμάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξτε λίγο από το χυλό, απλώστε ομοιόμορφα και μαγειρέψτε για ένα λεπτό από τη μία πλευρά, αναποδογυρίστε και συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμη μισό λεπτό.
- Απολαύστε σκέτες, με ζάχαρη άχνη ή τη γαρνιτούρα της επιλογής σας.