Υλικά
- 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε καρέ
- 230 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 180 γρ. γάλα με πλήρη λιπαρά χλιαρό και 1 1/2 κ.σ. επιπλέον
- 30 γρ κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
- ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 160° C.
- Σε σταθερό μίξερ, χτυπάτε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα κάθε φόρά.
- Κοσκινίζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
- Κατόπιν προσθέτετε και το γάλα. Μεταφέρετε το μισό μείγμα σε ένα μπολ, όπου προσθέτετε το κακάο.
- Στη συνέχεια προσθέτετε 1 1/2 κ.σ. ζεστό γάλα και ανακατεύετε με τη μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα για κέικ. Με ένα κουτάλι ρίχνετε εναλλάξ στη φόρμα κουταλιές και από τα δύο μείγματα.
- Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε σχέδιο πιέζοντας ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού ώστε να δημιουργήσετε σχεδιασμούς της αρεσκείας μας με το μείγμα.
- Πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί ώστε να μην απλωθεί υπερβολικά η σοκολάτα και τελικά το κέικ γίνει σοκολατένιο.
- Ψήνετε για 50 – 60 λεπτά.
- Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και μετά ξεφορμάρετε.
- Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.