Υλικά

  • 400 γρ. ρύζι για πιλάφι, καλά πλυμένο και στραγγισμένο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 1½ κουτ. σούπας κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 4 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες, μουλιασμένες σε ρούμι ή σε νερό, μέχρι να μαλακώσουν, και καλά στραγγισμένες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μικρή κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 2 λεπτά.
  2. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για περίπου 5 – 6 λεπτά, ώστε να καβουρδιστεί καλά.
  3. Μετά, βάζετε τον κόλιανδρο, τις σταφίδες, το ζωμό ή το νερό και αλατοπιπερώνετε.
  4. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύετε μέχρι να γίνει το πιλάφι, ακολουθώντας και τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία του και να απορροφήσει τα υγρά του.
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το δυόσμο, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι (αν χρειάζεται) και σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, για να απορροφήσει τους υδρατμούς.
  6. Αφήνετε το πιλάφι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, πριν το σερβίρετε.