Υλικά
- 4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 2 κ. γλ. κορν φλάουρ
- Λίγο αλάτι
- Λίγη κανέλα
Εκτέλεση
- Βράστε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι.
- Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το γάλα (κρατήστε μισό φλυτζάνι στην άκρη) και προσθέστε τη ζάχαρη να λιώσει.
- Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο και έχει πιει όλο το νερό, προσθέτετε το μείγμα με το γάλα.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 10- 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Στο γάλα που κρατήσατε στην άκρη διαλύστε το κορν φλάουρ και τη βανίλια, ανακατέψτε και ρίξτε το μείγμα στο ρύζι.
- Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα σας.
- Σερβίρετε σε ατομικά μπολάκια και γαρνίρετε με κανέλα.