Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι
- 160 γρ. ηλιέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- χυμό από 1 λεμόνι
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε μέσα το αλεύρι, το ηλιέλαιο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
- Μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνετε στη φόρμα και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη.