Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 φλ. τσαγιού ελαφριά κρέμα γάλακτος
- 3/4 φλ. τσαγιού σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 1 φλ. τσαγιού σοκολάτα υγείας ψιλοκομμένη
- 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη, χωρίς ζάχαρη
- 1/4 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 κ. σ. σος αλατισμένης καραμέλας
- 1 φλ. τσαγιού κονιάκ
- Ξυλάκια κανέλας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
- Αφήστε μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα ξυλάκια κανέλας.
- Με τη βοήθεια ενός σύρματος μαγειρικής ανακατέψτε το μείγμα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και να αποκτήσει λεία μορφή.
- Σερβίρετε στις κούπες με μία κουτάλα και γαρνίρετε με τα ξύλα κανέλας.
- Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αφρόγαλο ή σαντιγί (προαιρετικά).