Υλικά
- 450 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1/4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 κ. γ. σησαμέλαιο
- 3 κ. σ. ηλιέλαιο
- 1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- Σουσάμι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μία μικρή κατσαρόλα συνδυάστε όλα τα υλικά για το γλάσο και αφήστε να βράσουν μέχρι το μείγμα σας να γίνει κολλώδες.
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σησαμέλαιο, 1/4 φλ. τσαγιού από το γλάσο σόγιας και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάστε τα κεφτεδάκια. Αν δείτε ότι τα κεφτεδάκια δεν τυλίγονται σε μπάλα προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
- Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν μια χρυσαφένια απόχρωση.
- Βουρτσίστε ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές με το γλάσο σόγιας σος και μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσουν και σερβίρετε.