Υλικά

  • 20 μεγάλα σαβαγιάρ
  • 1 φλ. τσαγιού καφέ (σε υγρή μορφή)
  • 450 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 450 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα, ζεστό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κ. γλ. ζελατίνη
  • 2 κ. σ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση

  1. Βουτήξτε τα σαβαγιάρ στον καφέ.
  2. Σε δύο διαφορετικά τσέρκι ίδιων διαστάσεων στρώστε τα βουτηγμένα στον καφέ σαβαγιάρ και βάλτε στο ψυγείο, μέχρι να παγώσουν.
  3. Σε ένα μπολ βάλτε το τυρί μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το γάλα, τη ζάχαρη και τη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
  5. Ρίξτε το μείγμα με το γάλα σε εκείνο με τα τυριά και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μία κρέμα με τέλεια υφή.
  6. Βάλτε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από την κρέμα σε ένα τρίτο τσέρκι και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  7. Προσθέστε μία στρώση από τα παγωμένα σαβαγιάρ πάνω από την κρέμα με τα τυριά που παγώσατε, καλύψτε με ακόμη ένα φλιτζάνι τσαγιού από την κρέμα και τοποθετήστε στο ψυγείο για ακόμη 2 ώρες.
  8. Επαναλάβετε την διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και κρέμα.
  9. Τοποθετήστε στο ψυγείο για δύο ώρες και αφαιρέστε από το τσέρκι.
  10. Γαρνίρετε με τη σκόνη κακάο.