Υλικά
- 4 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- Αλάτι
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 8 φύλλα θυμάρι
- 2 φύλλα φρέσκο μαϊντανό
- 1 φύλλο δάφνης
- 6 μπάλες μαύρο πιπέρι
- Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, καλύψτε με νερό και βράστε.
- Προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι, χαμηλώστε την θερμοκρασία και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν για 15- 18 λεπτά.
- Στραγγίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τες και πάλι στην κατσαρόλα.
- Εντωμεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το θυμάρι, το μαϊντανό, το φύλλο δάφνης και το πιπέρι και βράστε.
- Μειώστε την θερμοκρασία, σιγοβράστε για περίπου 3 λεπτά και αφαιρέστε από την φωτιά.
- Ρίξτε το μείγμα της κρέμας στην κατσαρόλα με τις πατάτες, προσθέστε 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λιώστε τις πατάτες σε πουρέ.
- Πριν σερβίρετε πασπαλίστε με τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά).