Υλικά
- 30 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 4 κουταλιές γάλα
- 150 γραμμάρια καρύδια
- 500 γραμμάρια κουβερτούρα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 φλυτζανάκι καφέ κονιάκ
- τρούφα σοκολάτα (ή κακάο αν προτιμάτε για την επικάλυψη)
Εκτέλεση
- Αρχικά, ραντίζετε με το κονιάκ τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε για μια ώρα. Κατόπιν, τα γεμίζετε με το χοντροκομμένο καρύδι.
- Στη συνέχεια, λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με το βούτυρο και το γάλα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και βουτάτε τα δαμάσκηνα.
- Τα κυλάτε στη τρούφα, τα τοποθετείτε σε διακοσμητικά χαρτάκια και βάζετε στο ψυγείο, όπου και τα διατηρείτε μέχρι την κατανάλωσή τους.