Υλικά
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 κρεμμύδια
- 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες και τριμμένες φρέσκες ντομάτες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά, πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετεε στη μέση κατά μήκος. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά.
- Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνετε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και να μαλακώσουν.
- Μόλις τις βγάλετε από το τηγάνι, τις σκεπάζετε με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνετε για λίγο ώστε το χαρτί να απορροφήσει το πολύ λάδι.
- Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε λάδι για να σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι. Μόλις σοταριστούν και πάρουν χρώμα, ρίχνετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύετε τον κιμά σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά περίπου. Στο τέλος προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
- Γεμίζετε τις μελιτζάνες με τον κιμά και τις τοποθετείτε σε ένα πυρέξ. Ρίχνετε από πάνω τον πουρέ και καλύπτετε όλο το πυρέξ.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.