Υλικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες και τριμμένες φρέσκες ντομάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετεε στη μέση κατά μήκος. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά.
  2. Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνετε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και να μαλακώσουν.
  3. Μόλις τις βγάλετε από το τηγάνι, τις σκεπάζετε με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνετε για λίγο ώστε το χαρτί να απορροφήσει το πολύ λάδι.
  4. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε λάδι για να σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι. Μόλις σοταριστούν και πάρουν χρώμα, ρίχνετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
  5. Μαγειρεύετε τον κιμά σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά περίπου. Στο τέλος προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
  6. Γεμίζετε τις μελιτζάνες με τον κιμά και τις τοποθετείτε σε ένα πυρέξ. Ρίχνετε από πάνω τον πουρέ και καλύπτετε όλο το πυρέξ.
  7. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.