Υλικά
- 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κομμάτια σαν μισές μικρές λεμονόκουπες
- 3 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο σκόρδο θέλετε)
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας πελτές
- 4 δαφνόφυλλα
- μαυροπίπερο σε σπυριά
- 1/2 κουτ. γ.τ.γ. κόκκινο πιπέρι
- 1/3 κ.τ.γ. κανέλα
- 1/3 κ.τ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.τ.γ. ξερή ρίγανη, τριμμένη
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Αρχικά, σε μέτρια φωτιά και σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα τσιγαρίζετε στο λάδι το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει λίγο και να γλυκάνει.
- Ρίχνετε τις πατάτες και τα σκόρδα και τα γυρνάτε όλα μαζί στην κατσαρόλα για 1 – 2 λεπτά, να τσιγαριστούν λίγο.
- Προσθέτετε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και βράζετε για περίπου 5 – 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι και όλα τα μπαχαρικά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά.
- Ξεσκεπάζετε, μετριάζετε τη φωτιά και μαγειρεύετε, σείοντας πότε-πότε την κατσαρόλα, για να μην κολλήσει το φαγητό, για άλλα περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά, να μελώσουν οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.
- Στο τέλος ρίχνετε τη ρίγανη.