Υλικά

  • 10 ώριμα αρωματικά βερίκοκα
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. κονιάκ
  • 1 φλ. λικέρ πορτοκάλι
  • φλούδα από 1 ακέρωτο βιολογικό πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Θα πρέπει να διαλέξετε ώριμα αλλά σφιχτά βερίκοκα, χωρίς χτυπήματα.
  2. Τα πλένετε και τα κόβετε στα δύο, αφαιρώντας τα κουκούτσια τους
  3. Τα βάζετε σε κατσαρόλα, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και προσθέτετε τη φλούδα πορτοκαλιού.
  4. Αφήνετε το μείγμα για 10΄ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (δεν πρέπει να βράσουν).
  5. Μόλις κρυώσουν τα βερίκοκα, τα βάζετε σε αποστειρωμένο βάζο. Προσθέτετε το κονιάκ και το λικέρ κι ανακατεύετε.
  6. Σφραγίζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
  7. Όταν ωριμάσει το μείγμα, σουρώνετε το λικέρ μέσα σε διπλωμένο τουλπάνι, πιέζοντας τη σάρκα των φρούτων (τα οποία δεν χρειαζόμαστε άλλο).
  8. Για μεγαλύτερη διαύγεια, μπορείτε να το σουρώσετε ακόμα μία φορά. Το μοιράζετε σε δύο αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρείτε στο ψυγείο.